Grunland Kvinner 36 Kvinner Sc2365 Svarte Grunland Kvinner Grunland Sc2365 Svarte 36 Sc2365 I går fikk Apple godkjent patentet på en teknologi som vil stoppe brukerne av iPhone å sende grove meldinger til hverandre. Teknologien vil også gi muligheten å legge en hel rekke andre begrensninger på hva du kan sende.

Apple mener at det er et problem at det ikke finnes noen systemer som kan sensurere den enorme mengden informasjon som sendes hver dag via tekstmeldinger. Apple vil gjøre dem «user appropriate». Noe som kan oversettes til «passende for den vanlige bruker».

Fjerner støtende ord

Teknologien vil fjerne alle ord fra sms-teksten som ikke står i vanlige ordbøker eller som regnes som fornærmerende. Den vil også fjerne ord og uttrykk som kan være støtende for enkelte, og kan sjekke ordene opp mot en predefinert liste.

Hovedargumentet til Apple er, ifølge Mail Online, å hjelpe foreldrene med å unngå at barna deres lærer stygt og uhøflig språk. Systemet vil også åpne for at foreldrene selv kan være «administratorer» med begrensede rettigheter. Foreldrene kan da legge begrensninger på hvilke nettsider barna kan surfe på og hvem de kan sende meldinger til.

Vil stoppe «sexting»

En annen grunn er at selskapet vil sette en stopper for såkalt «sexting». Sexting er et begrep som beskriver ungdommer som sender grove bilder og meldinger til hverandre, gjerne med seksuell innhold. Slikt er det harde straffer for i blant annet USA, for både dem som sender og mottar slike meldinger.

Kvinner 36 Grunland Svarte Sc2365 Grunland 36 Kvinner Kvinner Sc2365 Sc2365 Svarte Grunland Kontrollenheten vil ha flere muligheter til å kvitte seg med uønsket tekst. Den vil enten spørre deg om å bytte ut ordene, slette dem automatisk, eller slette meldingen i sin helhet, i tillegg til å gi deg en reprimade.

Grunland Kvinner Sc2365 Grunland 36 Kvinner Kvinner Sc2365 Svarte Sc2365 Svarte 36 Grunland Apple får også muligheten til å stoppe brukerne fra å ringe visse telefonnumre på visse tider av døgnet.

Patentkontoret, US Patent and Trademark Office, brukte to år på å behandle søknaden fra Apple.

Du kan lese mer om patentet her.