Midten Hvit Hæl Snøre Ankel Spisse Høye Tå Skjult Støvler Easemax På Kvinners Trendy Blomster Kilt qw66v0

Få unge forteller foreldre om slibrige meldinger på nett

Hi 7 topp F1730 Wattle 5 Faguo Unisex sort Trenere Uk Voksnes Sort qzA7ApHtn

Barneombud Anne Lindboe mener det er en forventning om at gutter skal tåle mer av seksuelle kommentarer enn jenter. Medietilsynets ferske undersøkelse viser at jenter oftere reagerer ved å blokkere avsender og snakke med noen når de mottar seksuelle kommentarer på sosiale medier. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mer enn hver sjette tenåring har opplevd å få seksuelle kommentarer på nettet, men få forteller det til en voksen. Gutter og jenter håndterer hendelsene ulikt.

AS Nye Troms

Publisert:

Medietilsynets la tirsdag fram deler av sin undersøkelse om barn og medier. Den viser at stadig flere ungdommer håndterer seksuelle kommentarer ved å blokkere avsenderen. For to år siden reagerte 39 prosent av 15-16-åringer med å blokkere, mens nå ligger andelen på 64 prosent.

– Dette tyder på at flere unge reagerer, og det er bra. Likevel er det for få som sier fra til en voksen. Vi er opptatt av at foreldre og andre voksne rundt de unge må ta ansvar, og i større grad snakke med ungdommene om disse problemstillingene, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet og barneombud Anne Lindboe i en felles uttalelse.

Medietilsynets undersøkelse viser at få foreldre kjenner til at barna deres sender nakenbilder av seg selv eller mottar ubehagelige seksuelle kommentarer på nett. Bare 7 prosent av 15-16-åringene og 9 prosent av 13-14-åringene fortalte foreldrene sine at de har mottatt ubehagelige seksuelle kommentarer på nett.

– Vi ser at det ikke er samsvar mellom hvor mange ungdommer som har delt nakenbilder eller fått seksuelle kommentarer og hvor mange foreldre som vet at barna deres har opplevd dette. Foreldre må ta et større ansvar, mener Velsand og Lindboe.

Ungdom sier de er engstelige for foreldrenes reaksjoner og redde for å bli fratatt mobilen.

– De ønsker foreldre som ikke overreagerer, understreker Lindboe.

Gutta gjør ikke noe

Medietilsynets rapport viser forskjeller på jenter og gutter. Jenter opplever oftere press til å dele nakenbilder og er mer utsatt for å få krenkende kommentarer.
Støvler Hvit Snøre Easemax Midten Spisse Hæl Ankel På Trendy Tå Kvinners Høye Skjult Blomster Kilt

– Jentene gjør i større grad noe med det, mens gutta sier de ikke bryr seg og ikke gjør noe med det, så både i hva de opplever og hvordan de håndterer det, er det en forskjell. Vi vet for lite om hvorfor, sier Velsand til NTB.

Hele 63 prosent av gutta svarte at de ikke brydde seg om kommentarene de fikk. Barneombudet, som intervjuet ungdommer til en annen rapport om temaet, mener imidlertid det ikke er så enkelt.

Snøre Kvinners Ankel Kilt Easemax Midten Hvit Høye Blomster Trendy Støvler Skjult Hæl Tå Spisse På
– Våre erfaringer er at gutter forventes å tåle mer, men jeg tror ikke det betyr innerst inne at de syns det er greit. Vi opplever at gutter syns det er urimelig at det skal være en forskjell, sier Lindboe til NTB.

– Hadde ikke brydd meg

Men de to tiendeklasseguttene Szczepan Oklecinski og David Damshara fra Knapstad skole i Hobøl er uenige.

– Om jeg hadde fått en seksuell kommentar så er jeg ikke sikker på om jeg hadde brydd meg så mye, sier Oklescinski.

De to var til stede da Medietilsynets og Barneombudets rapporter ble presentert for en sal full av helsesøstre og andre som jobber med temaet ungdom og sex.

– Det er et vanskelig spørsmål om det er guttene som tar det for useriøst eller jentene som overreagerer. Det vet jeg ikke, sier David Damshara.

Både han og kameraten mener ungdom trenger mer kunnskap, blant annet om hva som er lov.

– Jenter mer utsatt

På tirsdagens seminar var også Bjørn-Erik Ludvigsen fra Kripos til stede. Han presenterte skremmende eksempler fra politiets arbeid. I en sak hadde en mann begått nettovergrep mot over hundre jenter, men ingen av dem hadde sagt fra til foreldrene.

– Jenter er mye mer utsatt for disse tingene enn det gutter er, sier politioverbetjenten.

– Gutter har kanskje en tendens til å riste av seg ting litt lettere. Men når det er sagt så er det en absolutt majoritet av jenter i overgrepsmateriale som seksualiserer barn, påpeker han.

Etter å ha talt til en forsamling i hovedsak bestående av kvinner, medgir han at han ønsker at flere menn jobber med temaet.

– På dette og mange andre felt tror jeg man trenger innspill fra begge kjønn for å kunne håndtere problemet, sier han.

(©NTB)

Midten Hvit Hæl Snøre Ankel Spisse Høye Tå Skjult Støvler Easemax På Kvinners Trendy Blomster Kilt qw66v0 Midten Hvit Hæl Snøre Ankel Spisse Høye Tå Skjult Støvler Easemax På Kvinners Trendy Blomster Kilt qw66v0 Midten Hvit Hæl Snøre Ankel Spisse Høye Tå Skjult Støvler Easemax På Kvinners Trendy Blomster Kilt qw66v0 Midten Hvit Hæl Snøre Ankel Spisse Høye Tå Skjult Støvler Easemax På Kvinners Trendy Blomster Kilt qw66v0

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Skjult Høye Midten Easemax Ankel Hvit Tå Kvinners Blomster Støvler Kilt Trendy Hæl På Snøre Spisse Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Høye Easemax Blomster På Skjult Støvler Snøre Trendy Ankel Midten Tå Kvinners Spisse Kilt Hvit Hæl Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.


Hæl Hvit Skjult Høye Kvinners Blomster Spisse Trendy Støvler Tå Ankel Kilt Snøre På Easemax Midten

Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Hæl Tå Midten Støvler Kvinners Easemax Skjult Høye Ankel Hvit Trendy Blomster På Snøre Spisse Kilt Siden lastes nå på nytt...